De Regge

Het riviertje de Regge

In 1850 was de rivier de Regge nog een woeste stroom, die in de winter buiten zijn oevers trad, een gegeven dat de zompschippers de nodige kopzorgen gaf. Kronkelend zocht de Regge zich een weg langs boerengehuchten met dromerige namen als Hulsen, Notter en Zuna, Elen en Rhaan.

  • In de 21e eeuw werd de rivier door mensenhanden langzaam getemd tot een braaf stroompje, maar gelukkig is het tij gekeerd. De Regge mag weer wild zijn, weer buiten zijn oevers treden. De natuur herovert haar plekje in het milieu.
  • De lisdodden groeien volop, de eenden en ganzen kunnen weer broeden op de oevers en wie geluk heeft, ziet zelfs een ijsvogeltje. De Regge stroomt van het Twente Kanaal bij Goor langs Rijssen, Enter en Hellendoorn richting Ommen en voegt zich daar bij de Vecht. De rivier bepaalt voor een groot deel het Twentse landschap. Het landschap met zijn glooiende essen, gemoedelijke dorpjes en prachtige heidevelden.
  • De herinrichting is een antwoord op de negatieve gevolgen van kanalisatie van de Regge in de 19e eeuw, de in de vorige eeuw explosief toegenomen intensivering van de landbouw en de gevolgen van de klimaatverandering. Onderdeel van de maatregelen is de aanleg van circa 63 ha nieuwe natuur langs de Regge.

Recreëren bij de Regge

De Regge biedt recreanten talloze mogelijkheden voor een heerlijk dagje uit of een actieve vakantie. Huur eens een kano en bekijk de omgeving vanuit een andere invalshoek. Langzaam peddelend richting de vistrap bij Nijverdal geniet je van de stilte, het fraaie uitzicht over de landerijen en bossen.

  • Af en toe duikt er een waterhoentje op of zie je zelfs het ijsvogeltje vliegen. Kortom, het onthaasten is een feit geworden. Vaar je de andere kant op? Ook dan geniet je van stilte en prachtige natuur. Bovendien kun je onderweg de prachtige Pelmolen in Rijssen bezichtigen, een bijzondere en goed onderhouden molen die direct aan de Regge gelegen is.

Fluisterbootje huren

Wie zich niet wil vermoeien, kan ook een tochtje maken met de EMS Reggestroom of met elektrisch aangedreven fluisterbootjes, sloepen of puntertjes.

  • De EMS Reggestroom is de rondvaart die vertrekt vanaf vakantiepark Mölke. De overdekte fluisterboot biedt plaats aan 25 personen
  • Onze fluisterbootjes zijn elektrisch aangedreven en heeft plaats voor maximaal 8  personen
  • De Reggesloep is een luxe variant van onze fluisterbootjes met meer plaats (max. 10 personen) en heeft heerlijke loungekussens
  • Onze Regge puntertjes bieden ruimte voor maximaal 6 personen en geven het echte retro gevoel

Huur een fluisterbootje

Fietsen en vissen langs de Regge

Voor fietsers is er onlangs een prachtig fietspad gerealiseerd dat de meanderende rivier door het landschap volgt. Er zijn tal van routes te verkrijgen bij de receptie van vakantiepark Mölke. Naast roeien, varen en fietsen, kun je ook musea bekijken, een markt bezoeken, genieten van natuurschoon en boerderijen bezichtigen.

  • Gooi eens een hengeltje uit en beproef jouw geluk. Vissers kunnen hun hart ophalen, want het water in de Regge is schoon en helder en de visstand is goed. Langs de oevers zijn diverse mooie visstekken te vinden. Vakantiepark Mölke is een echte camping voor vissers.

Touren door de Reggestreek

Wil je de omgeving verkennen op een unieke en milieuvriendelijke manier? Huur een Green Scooter of Green Buggy en ga eropuit! Op een Green Scooter rijdt je met 25 kilometer per uur door de prachtige omgeving. Met deze hippe Scooters rijdt je gemakkelijk langs Holten en Rijssen en door de prachtige natuur. De Green buggy biedt een onvergetelijke ervaring voor 6 personen. Rijdt één van de bijzondere routes en neem lekker de tijd voor een paar fijne stops, voor een picknick of een drankje onderweg.

Alle faciliteiten

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×